4 dages skulptur-workshop med de smukkeste natursten fra Zimbabwe


26. juni til 29. juni 2023Introduktion


Skulptur-workshoppen er planlagt til at foregå som en integreret del af Artweek 2023 på Lundsgård Gods, Kerteminde.


Det er ambitionen at Skulptur-workshoppen kan tilføre en ekstra dimension til dialogen mellem kunst, kunstner og publikum og mindske afstanden mellem udstillende kunstnere og betragtende publikum ved at der både præsenteres færdige kunstværker og processen derhen via livlige aktiviteter.


Skulptur-workshoppens udøvende stenhuggere er en skønsom blanding af glade amatører og erfarne billedhuggere, idet alle med lyst og mod på at formgive og skabe sin egen skulptur i sten under kyndig vejledning kan deltage i Skulptur-Workshoppen.


Der anvendes stort set udelukkende håndværktøj, så sjælen kan følge med gennem processen. Desuden begrænses støv-og støjniveauet (til hyggelige kling-klang lyde) for alle, både udøvende workshop-deltagere, udstillende kunstnere og publikum.


Kurset /Skulptur-Workshop


Workshoppen fokuserer på at hver enkelt deltager oplever at gøre hurtige fremskridt og samtidig kunne få nydelse og glæde gennem skabelses-processen, som virker mentalt afslappende. En workshop, hvor du får brugt kroppen og kan gå på opdagelse i din indre kreativitet, som du måske ikke anede, du havde. Efter 4 dages workshop-oplevelser står du med din egen, unikke håndlavede stenskulptur.


Motivvalget af skulptur er helt åbent og op til den enkelte deltager. Figuren gemmer sig derinde i den rå sten. Så kan/vil du befri den?


Der anvendes råsten fra Zimbabwe, som er mineralrige halvædelsten med meget varierende farvespil. Stentyperne valgt til workshoppen er valgt i hårdhed, så det skulle være muligt at komme hjem med et færdigt resultat efter endt kursus.


Deltagerne kan vælge sig en sten op til 15 kg til at arbejde med workshoppen. Vælges en større sten (med mere bearbejdning til følge) betales der 50kr. pr. kilo for overskydende vægt ved kursusstart. Der er efter endt kursus mulighed til at købe yderligere sten med hjem for dem, som slet ikke kan få nok.


Instruktøren arbejder selv både abstrakt og figurativt og kan derfor bistå med råd og vejledning i selve teknikken, men også i valg af udtryksform. Instruktør/kunstner Rune Frederiksen (f. 1962) er billedhugger og maler. Han har selv deltaget flere gange på den censurerede udstilling i Kerteminde Artweek. Han arbejder med skulpturer i sten, træ og metal og malerier i akryl. Rune Frederiksen taler dansk og engelsk. Instagram : runes_art. Facebook : Rune Frederiksen.


Holdstørrelsen på workshoppen er planlagt til 10 aktive deltagere. Dette giver en masse tid for en-til-en bistand og mentorordninger. Der er sørget for alt nødvendigt værktøj (hammer, stemmejern/mejsel, rasp, fil, sandpapir mv.), men deltagere må gerne medbringe deres eget værktøj.


I løbet af denne workshop introduceres du til forskellige bearbejdnings-teknikker med håndværktøj og bliver dus med arbejdet med mejsel, stemme-jern, rasp, fil og slibning (formgivning), samt efterbehandlingsmetoder med vask, varme, voksning og polering (finish).


Målet er, at alle deltagende skal kunne gå fra kurset med viden og færdigheder til næste gang selv at kunne skabe deres egen stenskulptur fra idé, udførelse til afslutning.


En 4 dages workshop med 1 underviser fra 10:00 til 16:00, koster 2500 kr. pr deltager. (prisen inkluderer materiale og udlånt værktøj. Sten op til 15 kg).


Kurset foregår udendørs med adgang til telt hvis vejret driller. Praktisk skiftetøj, som kan tåle at blive støvet, skal medbringes 😊


4 dages kursusplan


Dag 1

Introduktion til Skulptur-workshoppen - En mulighed for at kigge rundt på instruktørernes medbragte skulptur-eksempler og udforske tekstur, form og kunstneriske stilarter.


Introduktion til værktøjet - bliv fortrolig med de forskellige værktøjer og deres anvendelse i løbet af arbejdsprocessens forskellige stadier, så deltagerne er gjort bekendt med den optimale brug af de forskellige værktøjer til hvert trin i arbejdsprocessen.


Valg af sten - Vælg den sten med formen, farven og potentialet, som du ønsker at arbejde på. Husk at der skal lægges dobbelt så meget arbejde i en sten, som er dobbelt så stor


- og så er det bare at komme i gang!


Dag 2, 3 & 4

Du arbejder dig hen mod dit mål – Mens deltagerne arbejder på hver deres skulptur, vil instruktør Rune Frederiksen hjælpe individuelt med støtte og vejledning til idé og teknik og for at holde processen på sporet frem mod slutresultatet.


Du skal have lov at arbejde i dit eget tempo, men hjælpen er altid ved hånden. Nogle gange er der blot brug for en lille vejledende snak, mens der andre gange kan være behov for krisehjælp og støtte i beslutningen om at forlade de oprindelige idéer. Rune er der for at hjælpe dig og de andre deltagere i arbejdet henimod at få jeres vision realiseret og hugget i sten.


Færdiggøring og fernisering -Workshoppen kan forhåbentligt afsluttes med en fælles fremvisning/evaluering af vore indhøstede erfaringer og resultaster samt en skål for de nye skulpturer og stenhuggere.