Vil du være en del af ArtWeek i Kerteminde i 2024

Det er 11. gang vi afholder kunstnerkoloni i Kerteminde

Anexet Lundsgårdsvej 15, 5300 Kerteminde
22. – 29. juni 2024. Uge 26

Ideen med ArtWeek er at samle en masse kunstnere til en anderledes udstilling, danne en kunstnerkoloni. Kunstnere som gerne vil mødes og udstille med kollegaer, og som gerne vil være aktive med deres kunst i de 8 dage udstillingen foregår. Og her er det lige netop dig, der er i centrum – du kan være med til at skabe den gode stemning ved at være til stede, når publikum møder op – og det er vi helt sikre på vil ske. Du skal fortælle netop din historie og vi tror på at netop din kunst vil nå meget bredere ud via din fortælling.


  1. Udstillingen består af 36 kunstnere der alle udvælges og udstiller på Anexet, ved Lundsgaard Gods i Kerteminde. Vi laver en utraditionel udstilling hvor hver kunstner får tildelt enten ca. 6 plader á 1,22 x 2,44 m hvid væg samt gulvplads med plads til 1 staffeli eller 4 plader af 1,22 x 2 m hvid væg samt bjælker der kan hænge billeder ned fra og ligeledes gulvplads til 1 staffeli. Skulptører får tildelt samme gulvareal med lidt varierende vægplads. Ingen kunstnere kan på forhånd vælge plads. Vi tilstræber at fordele kunstnerne så udstillingen bliver bedst for både publikum og kunstnere.

  2. Vi ønsker, at de deltagende kunstnere, under udstillingen, er aktive med deres egen kunst. F.eks. maler, modellerer, laver skulpturer eller andre spændende ting. Dialog og interaktion med publikum er også med til at gøre deltagelsen spændende, anderledes og udviklende, for både publikum og kunstnere.


Alle kunstnere udvælges således, at vi får en kunstudstilling der repræsenterer flere kunstformer og opnår en kvalitet af kunstværker, der er en international udstilling værdig.


Kunstnernes ønske om at deltage i det sociale fællesskab på ArtWeek, vil ligeledes være et af udvælgelsesparametrene. Vi skal være sammen i mange timer under ArtWeek, så derfor er det også vigtigt at du som kunstner har lyst til socialt samvær med dine kunstnerkolleger.


FORPLEJNING for kunstnere.


ArtWeek har en kunstnerkantine til rådighed. Her vil det være muligt at købe kaffe, the, øl, vand og vin til købmandspriser. Det er vigtigt at varerne i dette køkken IKKE er for gæster. Kun for kunstnere og evt ledsager.


Der vil på Lundsgaard Gods være Café Frits for de besøgende


Der vil være fri entré – så alle har mulighed for et besøge udstillingen lige så mange gange de ønsker og helt GRATIS.


1. oktober 2023 er der deadline for indsendelse af digitale værker til udvælgelse. Alle der ønsker at deltage i ArtWeek skal:


  1. Sende 3 digitale billeder af deres værker på mail – mgart@mgart.dk
    Dette er gratis.


  2. Der må KUN indsendes tre værker pr. kunstner

  3. Skriv hvad du vil være aktiv med på udstillingen.

  4. De kunstnere der bliver udvalgt, skal efterfølgende hver betale et deltagergebyr på DKK. 6000 + moms = DKK 7.500,00

Senest 15. oktober 2023 vil alle kunstnere får svar
uanset om de er antaget eller ej.


Alle udvalgte kunstnere som har betalt deltagergebyret senest den 1. februar 2024, bliver en del af Art Week Kerteminde (faktura fremsendes kort efter udvælgelse). Tilmelding er bindende.


Der oprettes en FB samt Instagram side hvor alle kunstnere bliver præsenteret.


Der tages kontakt til landsdækkende medier samt relevante kunsttidsskrifter og TV/Radio, for at få omtale af ArtWeek.


Art Week får en varighed på 8 dage. Perioden bliver den 22. juni – 29. juni 2024.


Lørdag den 22. juni fra kl 8.00 kan alle kunstnere møde til opsætning på udstillingsstedet, således de er klar til åbning kl. 15.00. I vil ved ankomst få tildelt jeres udstillingsplads. Det vil ikke være muligt at se eller få billeder tilsendt af udstillingslokalerne før dette tidspunkt. I er velkommen til at kigge på hjemmesiden og se billeder fra tidligere udstillinger.Alle udstillere SKAL være til stede i hele udstillingsperioden.


Lørdag den 22. juni afholdes fælles fernisering kl. 16.00 hvor den officielle åbningstale holdes af en, endnu ukendt taler.


Lørdag den 29. juni lukker ArtWeek kl. 17.00. Udstillingen må ikke fjernes/nedtages før efter kl. 17.00.


Åbningstiderne på Art Week vil være som flg.:

Lørdag den 22. juni kl. 15 – 18 - der holdes officiel åbning kl 16.00.

Søndag den 23. juni kl. 11-18.

Mandag den 24. juni kl. 11-18

Tirsdag den 25. juni kl. 11-18

Onsdag den 26. juni kl. 11-18

Torsdag den 27. juni kl. 11-18

Fredag den 28. juni kl. 11-18

Lørdag den 29. juni 11-17


Det forventes at alle kunstnere er til stede i åbningstiden.


Lørdag den 22. juni og fredag den 28. juni arrangeres fællesspisning i Anexet for kunstnere med ledsagere. Begge spisninger er egenbetaling.


Kunstnerne vælger selv hvorledes I vil bo i Kerteminde. Der er mange muligheder – Campingpladser, vandrehjem, B&B, sommerhuse mm.


Men det er vigtigt at finde og bestille bolig til perioden straks efter at I er antaget, da det ellers kan blive meget svært at finde overnatningsmuligheder. Kerteminde er en perle som rigtig mange turister besøger i løbet af sommeren.


De bedste kunstneriske hilsner fra

Bente og Michael Grønlund

www.artweek-kerteminde.dk

mgart@mgart.dk

tlf. 23 48 35 96 / 21 66 91 32